top of page
20210625_133003.jpg
20230531_100902.jpg

Camping

logo-camping-geel+schaduw.png

Campa hos oss med egen husvagn, husbil eller tält

Camping anläggningen är rymlig.  Området  är omgiven av skog, och direkt invid den vackra sjön Unden.  Arean tillhör ägarna själva.  

Den består av 3 fält, med totalt 75 platser för campare; husbilar, husvagnar och tält-  och är så pass stor att man kan njuta av gott om utrymme.  Alla platser har minst 100 m² och upp till 150 m² och numrerade.

 

Utanför högsäsongen kan du -efter samråd- välja var du föredrar att stå.  Under själva högsäsongen är planeringspusslet oftast lagts färdigt, men samråd är alltid möjligt.  Helst redan vid bokningen men vi försöker alltid vara så flexibla som möjligt. 

Det finns en stor variation inom området; det finns både platser längsmed  skogskanten och i solen.  Platser som vetter mot norr, söder, öster och väster. Och utspridda på fälten finns höga björkar 

65 Platser har tillgång till elstolpe/anslutning, 10A. På dessa husvagns- och husbilsplatser ingår el automatiskt i priset.  Med tält på tältfältet samt på det "fria fältet" kan du också campa utan el. 
 

Ganska populära är de 9 grusplatser i närheten av Undens strand: lite undangömt bland höga träd. Dessa platser är lämpliga  för husbil och husvagn, taktält och VW buss  pga det grusade underlaget.

Här finns också två mindre gräsplatser för mindre tält.  På alla dessa platser kan man njuta av solnedgångens ljusstrålar som kommer genom träden. 

Dricksvatten kan tas och fyllas på olika platser.

Ditt smutsvatten och din kemiska toalett kan tömmas vid en av de serviceplatserna vid Servicehuset.

Vi bjuder trådlöst internet  (WIFI) på hela campingområdet.

Barn

Perfekt och mycket viktigt för vår barnvänliga camping är den centralt belägna lekplatsen. Här kan de minsta  leka och syssla medan föräldrar har det lugnt och ser på. Barncyklar, sandlåda osv. 

I receptionen finns olika leksaker och spel för utlåning.  Också finns pingis-bord och boule-bana.  Ungdomen kan klättra på ett utmanande klättertorn eller röra sig på idrottsplatsen, var som finns fotbollsmål och volleybollnätt.  Även runtomkring campingen finns det möjlighet för många (egna) aktiviteter på vattnet (i sjön ligger en vattenstudsmatta under högsäsongen) samt i skogen (olika vandringsleder samt Trollstigen : ) 

Husdjur

Hundar -hållas i koppel såklart-  är mycket välkomna. Max. 2 styck/plats under själva högsäsongen. Detta pga att det ska kännas trevlig för alla!  Under lågsäsongen är det okej med flera hundar/plats.  

Säsong

Vi på Camping Tiveden har öppet varje säsong från ungefär 1:a april till första vecka oktober. I före och eftersäsong finns vanligtvis alltid möjlighet att komma förbi oanmält och får ni välja en lämplig plats. Men om du vill vara säker på en plats under högsäsong, då rekommenderas starkt att du bokar en plats förut. Det kan du göra direkt här på Online-bokning eller på knappen 'boka' högst upp på varje sida. 

När du bokar en campingplats frågar vi betala ett förskott,  som sen gäller som avbokningsavgift.  Restbeloppet får betalas i förväg också eller på plats i receptionen.  Vi tar Swish, Bankkort eller kontant. 

 

Priser, aktuella öppningsperioden samt bokningsvillkor hittar du här på hemsidan.  Nyfiken hur området ser ut? klicka här på  campingöversikten.   Dock kom ihåg att detta är en schematisk ritning och att inte alla träd står där exakt vart de är ritade ; )

Guests on the campsite next to their camper
Man relaxing next to his tent on a camping spot
Sunset on lake Unden
Glamping tents Bäver and Mink
Lake Unden and the harbour of Camping Tiveden
Place number 26 on Camping Tiveden
Place number 26 on Camping Tiveden
Place number 26 on Camping Tiveden
bottom of page