top of page
Bösjon kano tocht 18 aug 10 (90)bwerkt.jpg
tiveden-07-07-2016-willemvanbreugel-Hires-2.jpg

Paddla

Som gäst på Camping Tiveden få man åka ut på sjön Unden med hyrd eller egen roddbåt, kanot samt kajak. Det finns en liten ramp bredvid bryggan där du kan lägga i/ta upp din hyrd eller egen båt. Vattnet ger bra utmaningar för att fiska, bada och utforska stora delar av den kristallklara sjön Unden och dess orörda öar. Särskilt vacker är norra sidan av sjön med sina många vikar och små öar. (check 'Robinson Experience'.)

Som en riktig upplevelsen kan vi rekommendera kanotturen Bosjön-Unden , ett riktigt äventyr ! Turen är 15 km lång och leder över 6 olika sjöar med 6 landsträckor var man lyftar kanoten med hjälp av en vagn.

 

Startpunkten finns vid Bosjön och slutpunkten på campingbryggan i Unden. Det tar ungefär 5 – 7 timme, beroende av kanot-erfarenhet samt längden av picknick/grilla raster. Den här kanotled är också möjlig att kombinera med en övernattning på en ö, i tält eller vindskydd på Bergvattnet.

Det finns även fler möjligheter att paddla med egen kanot på andra sjöar i Tivedens trakten. Personalen från Camping Tiveden tycker om att informera er och hjälpa till med transport och ev. kanotuthyrning.

Gillar du vindsurfing? Om du har en säker erfarenhet, bjuder vi på uthyrning av olika typer av brädor. Att segla på Unden ger en jätterolig upplevelse om Tiveden! Tar med din egen våtdräkt/lämpliga kläder.

20150605_161751.jpg
logo-camping-geel+schaduw.png
Kanoroute met Leanne, Floor en Ezrin! (17).jpg
Kanoroute met Leanne, Floor en Ezrin! (17).jpg
bottom of page